Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко на власній сторінці у Фейсбук вчергове нагадав, що Херсон — це Україна:
“Є десерт з херсонськими кавунами (на фото). Ми дивом їх вирішили минулого року заферментувати у 100 років тому вперед. І от цього літа дістали ці спогади, додали до них холодний лимонний мус і родзинки з ліщиною. Я зберігаю свої думки у їжі. Це мій спосіб говорити з людьми так, щоб вони відчували те саме, що і я. Це мій спосіб виражати позицію. Це мій спосіб поширювати інформацію. І я, як і кожен українець, кажу: Херсон – це Україна. Ми зберегли херсонські кавуни. А Україна збереже Херсон.
Також у нас тепер є тюлька з Одеси. Її нам на Привозі бере мій друг і крутий шеф Михайло Сосновський. Ми знайшли спосіб доставляти її до Києва так, щоб продукт зберігав свою свіжість. До тюльки печемо картоплю у вершках, робимо томати з синьою цибулею і додаємо ароматну зелену олію. Для всіх, хто не може поїхати на пляж в Одесу і дуже сумує. Ми привезли її смак до себе.
Через гастрономію можна єднатися і підтримувати. Для мене завжди літо було сезоном, коли головним у моїх стравах ставав Південь України. Цей рік виключенням не буде. Цьом.”
