У Херсоні відновлюють вінтажні десерти

Новини
👁 661

Цього тижня вiдомий гастро проєкт «ХерсонЪ. Вінтажна кухня, започаткований у 2018 роцi, набув нового звучання.

Черговий етап проєкту покликаний розкрити солодку палітру смаків Херсонщини 19 столiття. На пiдтримку iнiцiативи, управлінням маркетингу міста і туризму проведено зустріч iз засновницею проєкту Мариною Тарасовою та рестораторами мiста.

Результатом спiльної роботи має стати вiдродження дореволюцiйного кондитерського мистецтва шляхом реставрацiї “смаку старого Херсону”. Десерт вважається “вiнтажним” за умови вiдповiдностi старовинним рецептам на 70% , iншi 30% – фантазiя кондитерiв та шоколатьє.

До проєкту вже долучилися ресторани “Міраколі” та “Моцарт” , розглядають можливiсть участi “Панорама” та “Godshot”. Попереду у них кропiтка робота, адже делiкатна справа осучаснення “вiнтажних” десертiв пiдвладна лише справжнiм професiоналам.

Серед запропонованих оригiнальних рецептiв “Гато Iмперiаль”, “Шу а-ля крем”, “Пирiг венський”. У меню закладів ласощi мають з’явитися на початку наступного року.

Окрiм мiстян, частуватимуть ними гостей громади, адже зазначенi заклади увiйдуть до програми мiсцевих екскурсiйних маршрутiв.

Вам також може сподобатися

У Дніпровському районі тривають рейди з контролю за санітарним станом
На 25 жовтня у Херсоні зареєстрували ще 463 випадки COVID-19

Новини міста

Головне за місяць

Меню
X
X