У Херсоні розроблено дистанційний курс з професії “Кухар”

Новини
👁 17

У рамках реалізації проєкту Міжнародної організації праці  «Дистанційний формат у системі професійно-технічного навчання і підготовки в Україні (ПТНП): безперервність навчального процесу і модернізація в умовах COVID-19/після пандемії»   за підтримки Міністерства освіти і науки України  творчою групою  педагогів ДНЗ «Херсонське вище професійне комерційне училище» розроблено дистанційний курс з професії «Кухар». 

Даний онлайн курс  призначений для опанування здобувачами освіти професійними компетенціями щодо вміння підбирати та використовувати виробничий інвентар, інструмент і кухонний посуд для приготування страви «Борщ український»; дотримуватись рецептури приготування страви згідно нормативно-технологічної документації; проводити технологічні процеси приготування; оформлювати і  відпускати страву «Борщ український».

З метою визначення ефективності онлайн – курсу «Технологія приготування борщу українського» в училищі протягом тижня здійснювалась апробація в групах з професії «Кухар».

За допомогою різноманітного електронного контенту (мультимедійних  презентацій, ілюстрацій, відео, текстової інформації) майбутні кухарі мали можливість ознайомитись з технологією приготування страви, навчились розраховувати  інгредієнти на задану кількість порцій, підбирати необхідний посуд та інвентар, готувати і відпускати борщ український.

Для визначення рівня засвоєння навчального матеріалу та формування предметних компетентностей  здобувачі освіти поетапно виконували завдання для самоконтролю і на завершення – підсумковий тест. Аналіз результатів підсумкового тестування показав достатній рівень оволодіння професійними компетентностями  здобувачів освіти і підтвердив ефективність онлайн-курсу для подальшого впровадження в освітній процес.

Вам також може сподобатися

Платіжки від ТЕЦ: Розвінчуємо міфи
У Комишанах проходять новорічні святкування

Новини міста

Головне за місяць

Меню
X
X