Поради херсонцям: як не отруїтись кавунами та динями

Новини
👁 240

Корисні поради від  Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Аби смакування баштановими культурами принесло лише задоволення, існує декілька правил при купівлі:

1. Не купуйте на стихійних ринках. Кожен покупець повинен знати, що на офіційних ринках працюють лабораторії ветеринарно–санітарної експертизи, без дозволу яких овочі та фрукти не допускаються до реалізації.

2. Не купуйте розрізані навпіл кавуни. Тому що кавуни накриті під плівкою на сонці утворюють паровий ефект, внаслідок якого рівень нітратів різко підвищується.

3. Не слід купувати баштанові з пошкодженою шкіркою або вм’ятинами. Бактерії швидко розмножуються на солодкій поверхні пошкодженого плоду.

4. Обирайте свіжий кавун за допомогою кольору хвостика. Якщо зелений, то ягода зрізана недавно.

5. Не купуйте м’який плід, бо в ньому вже почався процес бродіння.

6. Обов’язково треба помити кавун перед споживанням під проточною теплою водою.

7. Не доїдайте до шкірки кавуна чи дині, тому що саме в ній сконцентрований найбільший вміст нітратів.

8. Розрізані кавуни та дині можна зберігати в холодильнику не більше однієї доби.

Важливо: якщо з’явилася підозра на отруєння, негайно зверніться за допомогою сімейного лікаря або викличте швидку медичну допомогу.

Вам також може сподобатися

29 серпня Херсон вшановуватиме пам’ять захисників України
Які роботи виконує Херсонводоканал на мережах 17 серпня

Новини міста

Головне за місяць

Меню
X
X